Ο τραγουδιστής που όρμησε στις φλόγες για να σώσει την κιθάρα του και μισό κιλό κάνναβη

Ο τραγουδιστής που όρμησε στις φλόγες για να σώσει την κιθάρα του και μισό κιλό κάνναβη

Like
33
0
Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019
Music

Οι καλλιτέχνες έχουν τον δικό τους τρόπο σκέψης. Ο οποίος μάλλον οφείλει να είναι διαφορετικός από τον συνηθισμένο. Υπάρχουν πολλές ιστορίες τραγουδιστών και μουσικών που μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό. Μια τέτοια είναι και η παρακάτω.

Ο θρύλος της Country, Willie Nelson, είναι γνωστός για την αγάπη του στην κάνναβη. Και φυσικά στην μουσική. To 1969 ήταν 36 ετών, όταν επέστρεφε στο σπίτι του από ένα χριστουγεννιάτικο πάρτι. Το πάρτι έγινε στο Nashville και το σπίτι του βρισκόταν στο Ridgetop, μια απόσταση περίπου μισής ώρας, στην πολιτεία του Τενεσί.

Όταν έφτασε βρήκε το σπίτι του τυλιγμένο στις φλόγες. Και όρμησε μέσα για να σώσει δυο πράγματα. Από εδώ και πέρα η ιστορία μετατρέπεται σε θρύλο.

«Την στιγμή που έφτασα καιγόταν για τα καλά», είχε δηλώσει στο People. «Αλλά είχα περίπου μισό κιλό χόpτο από την Κολομβία μέσα στο σπίτι. Δεν ήμουν γενναίος που έτρεξα να σώσω την κάνναβη. Απλά δεν ήθελα να την βρουν οι πυροσβέστες και να με παραδώσουν στην αστυνομία», εξήγησε.

Ο Nelson κατάφερε να σώσει και την κιθάρα του. Το περιστατικό ήταν σταθμός στην καριέρα του. Προσπαθούσε για χρόνια να την απογειώσει του ως τραγουδιστής στο Nashville, αλλά μέχρι τότε η περισσότερη επιτυχία του περιοριζόταν στο να γράφει διμοφιλή τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες.

Μετά την φωτιά εγκαταστάθηκε στο Τέξας, όπου ο ήχος του άλλαξε εντελώς, άφησε μακριά μαλλιά, τα οποία σιγά σιγά έγιναν το σήμα κατατεθέν του. Το αποτέλεσμα ήταν μια καινούργια καριέρα. Το 1973 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Shotgun Willie» που έγινε κλασσικό και την επόμενη δεκαετία καθιερώθηκε στην σκηνή της Country.

Η κιθάρα που έσωσε από την φωτιά, ο Trigger, τον συνοδεύει ακόμα στην σκηνή, ενώ είναι πασίγνωστη η αγάπη που έχει ακόμα για την κάνναβη.

Πηγή : etv

Comments are closed.